Mijn foto
Naam:
Locatie: Gent, Belgium

Gerrof. I mean it.

zaterdag, februari 22, 2003

Ah zo. De Amerikanen hebben aan de Turken beloofd dat ze (a) de Koerden in Noord-Irak gaan ontwapenen en (b) de Koerden uit de grote steden in Noord-Irak gaan houden.


Onder die voorwaarden, en als ze een paar tiental miljard dollar krijgen, zijn de Turken bereid de VS te steunen un de oorlog tegen Irak.


Ik herinner mij als de dag van gisteren een gesprek met een Turkse collega, die er geen enkel probleem van maakte, meer nog, het vanzelfsprekend vond dat Koerden in Turkije naar de gevangenis zouden moeten gestuurd worden als ze op school geen Turks spreken. Dat zij het geen probleem vond dat een heel volk geen onderwijs mocht krijgen in zijn eigen taal.


Dus dit kwam eigenlijk niet echt als een verrassing.


De vraag is wat de Koerden nu gaan doen. Ze hebben al een tijdje de facto een Koerdistan in Noord-Irak, met die no-fly zone, en ze hebben natuurlijk een voorgeschiedenis met de VS, die eerst de Koerden (en de shi'ieten trouwens ook) aan hadden gezet om een opstand te beginnen, en ze dan royaal in de steek hebben gelaten als het erop aan kwam. Nu hebben ze de Koerden dus helemaal verkocht. Allez ju.